Reisilaevu päästeti Stockholmi saarestikus Tjärveni majaka juures jäävangist lahti hiliste öötundideni, kirjutab Helsingin Sanomat.

Lähipäevadel on laevaliikluses oodata hilinemisi.

Neljapäeva pärastlõunal ja õhtul jäi jäässe kinni kokku kaheksa laeva, mille hulgas olid ka Viking Line’i suured reisiparvlaevad Isabella ja Amorella. Amorellal oli 688 ja Isabellal 1153 reisijat.

Stockholmist Turusse teel olnud Isabella saadi vabaks pärast kella 17 ja see naasis Stockholmi kell 22. Laev pidi uuesti Turu poole teed alustama kell 7.45 reede hommikul.

Amorella ja parvlaev Finnfellow põrkasid pärast kella 16 väikesel kiirusel kokku, kui mõlemad üritasid jääst lahti pääseda.

Amorella jäi kinni tundideks. Kesköö paiku saabus appi Rootsi jäämurdja Ymer, kuid veel kell 1 öösel polnud Amorella liikuma saanud.

Isabella pardal olnud turismiärimees Sakari Lindström rääkis, et laev oli samas kohas kinni mitu tundi. Laev võttis mitmel korral hoogu ja üritas jääst läbi murda, kuid see ei õnnestunud. Vaba veeni oli vaid mõnisada meetrit.

Reisijad olid Lindströmi sõnul rahulikud ja Viking Line pakkus tasuta eine.

Meeleolu laeval ilmestab see, et kui lapsed kuulsid, et laev on jääs kinni, hakkasid nad hurraa karjuma ja plaksutama.

Isabella meeskonnaliikmed rääkisid reisijatele, et mäletavad sama palju jääd ja samasuguseid olukordi viimati 1980. aastatest.

Amorella reedehommikune väljumine Turust jäi ära.