Põlissoomlaste liidrile Timo Soinile välisministri portfelli loovutav Tuomioja annab kolmikliidu valitsusprogrammile hävitava hinnangu. Tuomioja kirjutab oma Facebookis, et jahmatama panev on uue valitsuse poolne suhtumine tööturu osapooltesse ning ametiühinguliikumise ähvardamine, juhuks kui ametiühingud pole nõus tööandjate nõudmistega.

Tuomioja hinnangul on kolmkliidu programmi välispoliitika, julgeoleku ja Euroopa Liidu poliitika osa enam-vähem talutav.

Ta lisas, et koos konkreetsete arengukoostööd ja kriisireguleerimist puudutavate kärbetega kinnitavad ned siiski seda, et Soome keerab selja rahvusvahelises plaanis vastutusele ja mõjukusele.

"Praegu ehitatav Uus Soome ei ole enam Põhjamaa," lajatas Tuomioja. 

Päev varem nimetas Tuomioja oma blogis uut Soome valitsust parempoolseks, mille ajal elanike sissetulekute erinevus kasvab veelgi.

Soome parlamendis kiideti täna heaks Keskerakonna esimehe Juha Sipilä saamine järgmiseks peaministriks.

Soome uue valitsuse koosseisu kuuluvad Keskerakonnast: peaminister Juha Sipilä, ettevõtlusminister Olli Rehn, transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berner, omavalitsuste- ja reformiminister Anu Vehviläinen, põllumajandus- ja keskkonnaminister Kimmo Tiilikainen,
perede- ja sotsiaalkaitseminister Juha Rehula

Põlissoomlastest on valitsuses välisminister Timo Soini, õigus- ja tööminister Jari Lindström, kaitseminister Jussi Niinistö,
sotsiaal- ja tervishoiuminister Hanna Mäntylä.

Koonderakonnast kuuluvad valitsusse rahandusminister Alexander Stubb,
haridus- ja kultuuriminister Sanni Grahn-Laasonen, siseminister Petteri Orpo ja väliskaubandus- ja arenguminister Lenita Toivakka.