Keskriikide (Austria-Ungari keisririik, Saksamaa keisririik, Bulgaaria kuningriik ja Osmanite impeerium) poolel võidelnud 107-aastane Franz Künstler sündis 1900. aasta juulikuus Ungari kuningriigi lõunaosas Soosti linnas, mis praegu kuulub Rumeeniale, teatab infoagentuur AFP.

Künstler astus 1918 sõjaväkke ja teenis sõja lõpuni Itaalia rindel suurtükiväelasena. Sõja järel võitles ta kommunistidega ja jäi teenistusse 1921. aastani.

Teise maailmasõja ajal teenis ta 1942. aastal kuus kuud Ukrainas motokäskjala ja autojuhina. Pärast sõda naasis ta koju ja oli 1946. aastani Ungari kodanik, kuid oli sunnitud koos teiste etniliste sakslastega riigist lahkuma.

Künstler tunnetas ennast sakslasena ja otsustas seetõttu asuda elama Saksamaale Niederstettenisse, kus temast sai kohaliku muuseumi giid.

Mees sai tuntuks kui Austria-Ungari keisri viimane sõdur. Ta sai palju kirju Saksamaalt, Suurbritanniast ja Ameerika Ühendriikidest palvega anda oma autogramm.

Alates veebruarist 2008 oli ta vanim Saksamaa elanik ja alates 2. aprillist, pärast 110-aastase Ottomani armee veterani Yakup Satari surma ka viimane elusolev keskriikide sõdur.