Ajaleht Independent kirjutas, et ei avalikusta riiki, kus seirejaam asub, kuid rajatis võimaldab jälgida elektroonilist kirjavahetust, telefonikõnesid ning veebiliiklust luureagentuuride tarvis, teatas AFP BNS-i vahendusel.

Jaam saadab teabe Kesk-Inglismaal Chestenhamis asuvale signaalluureagentuurile Valitsusside Peakorter (GCHQ - Government Communications Headquarters), mis omakorda jagab seda USA riikliku julgeolekuametiga NSA.

Ühendkuningriigi välisministeerium vastas AFP küsimusele artikli kohta, et "me ei kommenteeri luureteemat". The Independent ei täpsustanud, kuidas ta Snowdeni dokumendid omandas.

Guardiani toimetuse puistamine

Briti terroritõrjepolitsei algatas neljapäeval kriminaaluurimise seoses dokumentidega, mis konfiskeeriti Guardiani ajakirjaniku Glenn Greenwaldi brasiillasest kaasalt.

Guardian teatas sel nädalal, et 20. juulil hävitati Valitsusside Peakorteri ekspertide järelevalve all kõvakettad ja mälupulgad, millele Snowdeni materjal oli salvestatud.

Valitsus kinnitas, et peaminister David Cameroni kõrgeim poliitikanõunik Jeremy Heywood saadeti Guardianile ütlema, et leht materjali kas hävitaks või tagastaks, ähvardades vastasel korral juriidiliste sanktsioonidega.