„Ettevõte saab elektrienergiat ainult ühe elektriliini kaudu neljast. Ülejäänud kolm on lahingute tõttu katkenud,“ teatas Mirnõi Donbass UNIAN-i vahendusel.

Märgitakse, et elektrivarustuse taastamiseks peaks tehase kõrval lõppema lahingutegevus ja tuleks luua koridor remonditöödeks. Mirnõi Donbassile on omadest allikatest teada, et Ukraina sõjaväelased on omalt poolt valmis tuld peatama ja andma võimaluse katkenud liinid taas ühendada. Kas tulevahetust on valmis peatama ka mässulised, pole teada.

Samuti märgitakse, et elektriliinide juures on palju miine. Et remonditöid alustada saaks, isegi tule peatamise puhul, peaksid territooriumi elektriliinide ümbruses kõigepealt puhastama sapöörid. „Ukraina sapöörid on valmis seda tegema, kui snaiprid ja Gradid Donetski rahvavabariigi poolelt ei tulista,“ teatab Mirnõi Donbass.

„Ja ma teatan, et kui tehase elektrivarustust ei taastata lähimal ajal ja katkeb ka viimane reservliin, võib see viia kohutava tehnogeense ja ökoloogilise katastroofini. Selle tagajärjel ei pruugi kannatada mitte ainult Avdijivka linna rahumeelsed elanikud, mitte ainult lahingutegevusest osavõtjad ise, vaid kõik elav ümberringi. Ettevõte asub väga lähedal Donetskile endale. Ettevõtte täieliku väljalülitumise korral satuvad atmosfääri ja vette kahjulikud ja mürgised ained – ammoniaak, fenoolid, rodaniidid, vaigud jne. Koksigaasi pilv võib lennata igas suunas, tappes oma teel kõik elava,“ teatab Mirnõi Donbass.

Mirnõi Donbass teatab, et energiafirma DTEK energeetikud ja Avdijivka koksikeemiatehase metallurgid loodavad praegu väga ja arvestavad, et kõigil komandöridel, armeedel, pataljonidel ja omakaitsevägedel jätkub tervet mõistust ja enesealalhoiuinstinkti, et peatada lahingutegevus tehase juures, et mitte lasta Donetski oblastis toimuda oma Tšernobõli. Aega inimeste ja tehase päästmiseks on kriitiliselt vähe, märgib Mirnõi Donbass.