Täna hommikul puhkes kibe võitlus Liibüa riigipea kolonel Muammar Gaddafi residentsi ümbruses Bab al-Azizia kvartalis. Lisaks käivad edasi lahingud Tripoli lõunaosas.

Kus kolonel ise asub pole teada. Temaga hiljuti kohtunud diplomaat ütles, aga, et Gaddafi on endistviisi Tripolis ja võib olla oma residentsis.

Agence France-Presse'i teatel tegi Gaddafi eilse päeva jooksul kolm audiopöördumist oma pooldajatele. Lisaks tehti teleülekanne ühest kesklinna hotellist.

Al-Jazeera teatab, et Gaddafi residentsist on sõitnud välja mitu tanki, mis asusid residentsi kvartalit ründavaid mässajaid tulistama.

Reutersi teatel kontrollib Gaddafi endiselt viiendikku Tripolist.

Liibüa mässulised jõudsid täna öösel pärast ägedaid lahinguid valitsusvägedega pealinna Tripoli keskväljakule. Pealetung algas laupäeva õhtul. Aktiivset toetust mässajatele osutab NATO.

Oma tööpostil on täna haavata saanud Venemaa ajalehe Izvestija korrespondent Orhan Djamal, teatas Interfaxile väljaande peatoimetaja Aleksandr Maljutin.

Tema sõnul pole ajakirjaniku elu ohus ning praegu tegeletakse tema Venemaale toomisega. Maljutin lisas, et ei saa veel rääkida vahejuhtumi üksikasjadest.

Le Figaro kirjutab, et Tripoli elanikud said esmakordselt paljude kuude jooksul võimaluse kasutada internetti. „Internet töötab meie kvartalis hästi,“ kinnitas üks liibüalane ajakirjanikele. Tema sõnu kinnitasid veel mitmed kohalikud.

Internet lülitati Liibüa pealinnas välja veebruari keskel. Siiani pole selge, mil moel ühendus taastada õnnestus.

Liibüa valitsuse pressiesindaja Mussa Ibrahim ütles pühapäeva hilisõhtul pressikonverentsil, et laupäeval alanud ülestõusnute pealetungis pealinnale Tripolile hukkus 1300 inimest. Tundmatuks jääda soovinud valitsusametnik ütles enne hukkunute arvuks 376 ja haavatute ning vigastatute arvuks "üle tuhande".

Rohkem kui 40 aastat võimul olnud Liibüa Septembrirevolutsiooni liider Muammar Gaddafi kutsus pühapäeva õhtul tripollasi pealinna (mässulistest) puhastama. Ülestõusnute rahvusliku üleminekunõukogu juhi Mustafa Abdel Jalili sõnul on nende käes Gaddafi üks poegadest Seif al-Islam.