Torm hakkas laeva kõigutama just sel hetkel, kui seltskond saabus hommikusöögilauda. „Asjad lendasid, tassid läksid ümber ja isegi nõudekäru kukkus ümber,“ rääkis naine Ilta-Sanomatele. „Teises seltkonnas oksendasid mitmed inimesed. Laeva meeskond jagas neile oksekotte.“

Naise sõnul suleti laeva poed, sest kaubad kukkusid laeva kõikumise tõttu riiulitelt alla. Mõned reisijad olid põrandal pikali.

Laeval teatati, et välistekile minek on keelatud.

Kõikumisest hoolimata olid inimesed rahulikud ja paanikat vähemalt pealtnäha ei paistnud. Personal hoidis reisijaid asjadega hästi kursis, mis lisas turvatunnet.

Keskmine tuule kiirus Soome lahel oli hommikul umbes 27 meetrit sekundis. Puhanguti oli tuule kiirus üle 35 meetri sekundis.

Stockholmist Helsingisse liikuv parvlaev Silja Serenade saabub umbes kuue ja poole tunnise hilinemisega. Soome piirivalve teatel sai üks Serenade'i reisija hommikupoolikul haigushoo. Valves olnud merepäästekopter evakueeris reisija avamerel asunud laevalt äärmiselt keerulistes tingimustes. Patsient viidi Turu haiglasse.

Tallinna ja Helsingi vahelised laevad on pidevalt 1-2 tundi graafikust maas. Mitmed Rootsi ja Soome vahet kurseerivad laevad on pidanud tugeva tuule tõttu loobuma peatusest Långnäsi või Mariehamni sadamas.