Ajaleht Kommersant kirjutab, et intsident toimus pool seitse hommikul kui ennast skinheadiks nimetava Sergei Maršakovi ukse taha saabusid FSB operatiivtöötajad.

Interfaxi väitel kahtlustati äärmusrahvuslast ebaseaduslikuks relva omamises, kuid ajalehe andmetel tulid „tšekistid" siiski kontrollima noormehe isikut ja selle vastavust sissekirjutusega.

Korteri avasid Maršakovi vanemad, kes teatasid, et poeg magab oma toas. Toa uksele lähenenud FSB vanemleitnant ei jõudnudki seda avada, sest sai enne viis kuuli: kaks tükki rindu, ühe puusa, õlga ja randmesse.

Tehti kindlaks, et 28-aastane neonats tulistas julgeolekutöötajat läbi ukse summutiga revolvrist. Tema toast leiti veel püstol TT, jahipüss ning erinevat laskemoona.

Haavatud tšekisti paarimees tormas tuppa, kuid põgeneda üritanud Maršakov oli teise korruse aknast alla hüpanud. Revolvrikangelane saadi kätte, kuna ta murdis mõlemad jalaluud.

Haavatud vanemleitnandile tehti haiglas operatsioon, kuid tema seisund on endiselt raske. Prokuratuur on algatanud juhtunu osas kriminaalasja. Skins Legioni kuuluva noormehe vanemad on kommentaaridest keeldunud.

Ka natsionalistliku Slaavi Liidu, kuhu Maršakov varem kuulus, liider Dmitri Demuškin iseloomustas teda Kommersandile kui „sportlikku, kõhna, positiivset kutti", kes käis regulaarselt üritustel. Ta rõhutas, et ei tea miks FSB noormehe vastu huvi tundis.

Rassismist venemaal