Soomest puidulastiga Alžeeriasse Bejaïa sadamasse teel olnud kaubalaev asub Biskaia lahe ääres Donostia-San Sebastiáni sadamas Baskimaal. Sellise vihje on saanud merendusportaali Maritime Bulletin - SovFrachti peatoimetaja Mihhail Voitenko.

Voitenko sõnul ilmus vastav informatsioon ühes kohalikus ajalehes. Väljaanne kirjutab tema sõnul 12. augustil San Sebastiáni sadamasse saabunud 98 meetri pikkusest laevast, mille kirjeldus langeb kokku Arctic Sea omaga.

„Ma mõistan, et see võib olla valehäire ja arvatavasti ongi seda, kuid nagu ma aru saan kontrollitakse sellistel juhtudel kõiki vihjeid ja versioone, mis pole just fantaasiamaailmast võetud,“ selgitas Voitenko ja rõhutas Baskimaa vihje kontrollimise vajadust.

Venemaa mereväe pressiteenistusest öeldi infoagentuurile Interfax, et sõjalaevastik jätkab kadunud kaubalaeva otsinguid Atlandi ookeanil.

Arcitc Sea otsingutega tegeleb Musta mere laevastiku vahilaev Ladnõi (Ladus). Lisaks teatakse sellest, et kaubalaeva kadumise piirkonda on saadetud ka kaks tuumaallveelaeva.

Uued faktid: Ladnõi jälitab Arctic Sea'ga sarnast laeva