Loodusõnnetuses on juba hukkunud 22 inimest, kelle seas on ka kuus last, kaks inimest on kuulutatud teadmata kadunuks. Õnnetuspiirkonnas on kokku 21 000 elumaja, 301 asulat on jäänud elektrita. Piirkonnas jätkub elanike evakueerimine, teatab infoagentuur UNIAN.

Vee alla on jäänud jub 40 000 majapidamist, 33 000 hektarit põllumaid ning 680 kilomeetrit maanteid.

Looduskatastroofi käes kannatavaid rajoone külastades nõudis Juštšenko samuti 2008. aasta eelarve muutmist, saamaks suuremat finantstoetust üleujutuste hoiatamise programmile ja hüdrorajatiste ehitamisele.

Ajaleht Ukrainskaja Pravda märgib, et peaminister Julia Tõmošenko on juba palunud Ülemraada erakorralise istungi kokkukutsumist, et arutada vahendite eraldamist üleujutuse tagajärgede likvideerimiseks.

Suurte paduvihmade tagajärjel tekkinud üleujutuste tagajärjel said tõsiselt kannatada Ivano-Frankivski, Lvivi, Taga-Karpaatia, Ternopili ja Tšernovtsi oblastid.

Esimese asepeaministri Oljaksandr Turtšinovi sõnul pole Ukraina taolist üleujutust viimased sada aastat näinud. Tema sõnul on ainuüksi Ivano-Frankivski piirkonnale tekitatud kahju ühe miljardi grivna (2,16 miljardit krooni) eest.

Tulvad on tabanud ka naaberriike Moldovat, Dnestri-äärset Vabariiki ja Rumeeniat.