Riigipea põhjendab oma otsust mitmeti. Kokoitõ sõnul on selle sammu põhjuseks viimasel ajal sagenenud Gruusia-poolsed provokatsioonid, aga ka risk, et Lõuna-Osseetiasse pääseb uus gripiviirus A/H1/N1 (ekslikult seagripiks ristitud), mille juhtumeid on seal registreeritud, vahendab RIAN.

Kokoitõ langetas oma otsuse Lõuna-Osseetia jõustruktuuride esindajatega peetud nõupidamisel, mis kutsuti kokku seoses „Gruusia poole viimase provokatsiooni seeriaga".

Lõuna-Osseetia, Venemaa ja Gruusia vahelise sõjalise konflikti aastapäeva eel (7. augusti hilisõhtul möödub sellest aasta) on olukord piirkonnas pingeline: Tshinvali süüdistas Tbilisit oma territooriumi tulistamises, Gruusia aga Moskvat piiri õgvendamises ja oma territooriumile tungimises.

Eile ilmus pressi teade, et Lõuna-Osseetias viibivad Vene sõjaväelased ning piirivalvurid on viidud kõrgendatud lahinguvalmidusse. Sama tegid ka Lõuna-Osseetia jõustruktuurid.

Kõige selle taustal otsustas Kokoitõ eile vabastada praeguse valitsusjuhi Aslanbek Bulatsevi tervislikel põhjustel ametist ning esitas parlamendile uueks peaministri kandidaadiks Vene kodanikust ehitusärimehe Vadim Brovtsevi, kes ka kinnitati ametisse.