Kaitseministeeriumi andmeil on Fukushima prefektuuris hävinud 1800 maja, vahendas BNS.

Samas on need numbrid esialgsed, sest võimude kinnitusel on maavärina ja tsunami tekitatud kahju nii ulatuslik, et täpsete andmete kogumine võtab aega. Ametnikud on veendunud, et hukkunute arv tõuseb veel oluliselt, vahendas YLE Uutiset.

Näiteks Sendai linnas on rannikult leitud 300 surnukeha, kaduma on jäänud üks reisilaev saja inimesega ning kaks mööda rannikut liikunud reisirongi.

USA aitas tuumajaama jahutada

USA toimetas võimsas maavärinas kannatada saanud Jaapani tuumajaama jahutusvedelikku ning jätkab Jaapani abistamist, ütles välisminister Hillary Clinton BNSi teatel.

"Me lasime just oma lennuväel transportida ühte tuumajaama tõeliselt vajalikku jahutusvedelikku," ütles Clinton presidendi ekspordinõukogu koosolekul.

"Te teate, et Jaapan sõltub väga tuumaenergiast ja nende tehnilised normid on väga kõrged, kuid üks nende jaam sattus maavärina tõttu suure surve alla ja neil ei olnud piisavalt jahutusvedelikku," ütles Clinton.

USA president Barack Obama pakkus reedel Jaapani peaministrile Naota Kanile kõikvõimalikku abi võimsa maavärina tagajärgedega toime tulemisel.

Obama ütles pressikonverentsil ka, et tema administratsioon jälgib tähelepanelikult võimalikku tsunamiohtu Ühendriikidele.