Politoloog, naisõiguslane ja kolumnist Massouma al Mubarak sai enda kätte planeerimis- ja administratiivse arengu portfelli, teatab CNN.

54-aastane al Mubarak ütles, et on väga õnnelik. „See on au mitte minu isikule, vaid igale naisele, kes on võidelnud Kuveidi naiste võimekuse tõestamise nimel,” ütles värske minister.

Al Mubaraki ametisse nimetamise peab veel heaks kiitma riigi emiir šeik Jaber al Ahmed al Sabah, kes annab välja vastava dekreedi. Kuna emiir toetab naisõigusliikumist, siis pole kahtlust, et ta dekreedi ka välja annab.

Al Mubarakil on Denveri ülikooli doktorikraad rahvusvahelistes suhetes ning ta on Kuveidis õpetanud politoloogiat alates 1982. aastast. Ministri kohaga kaasneb ka hääleõigus parlamendis.

Naised on Kuveidis tõusnud kõrgetele kohtadele ärimaailmas, diplomaatias ning hariduses, kuid poliitilised võimalused on neile siiani olnud kättesaamatud.

Kuveit järgib teiste Araabia riikide eeskuju, kus viimastel aastatel on naiste poliitilised õigused võrdsustatud meestega. Kuveidi naised said hääleõiguse kuu aega tagasi.

Ainult Saudi Araabias ei oma naised veel hääleõigust.