Iraak teatas, et koroonaviirus tuvastati Najafi linnast pärit Iraani teoloogiatudengil, kes saabus riiki enne, kui valitsus keelas Iraanist pärit mitte-iraaklastel riiki siseneda.

Kuveit tuvastas viiruse kolmel inimesel 700-st, kes laupäeval Iraani linnast Mashhadist puhangu tõttu evakueeriti.

Nendeks olid 53-aastane Kuveidi ja 61-aastane Saudi Araabia kodanik ning veel üks 21-aastane mees, kelle kodakondsus oli ebaselge, teatas tervishoiuministeerium.

Naaberriigis Bahreinis teatas tervishoiuministeerium, et Iraanist saabunud Bahreini kodanikul on diagnoositud Corona-19 viirus.

Hirm koronoaviiruse võimaliku pandeemia ees kasvas esmaspäeval pärast uute juhtumite järsku tõusu Iraanis, Itaalias ja Lõuna-Koreas. Viirus on nakatanud Hiinas ligi 77 000 ja tapnud enam kui 2500 inimest.

Qatar Airways teatas, et palub Iraanist ja Lõuna-Koreast saabuvatel reisijatel jääda 14 päevaks karantiini. Kataris ei ole koroonaviiruse juhtumeid veel registreeritud.

Kuwait Airways ja Iraq Airways peatasid eelmisel nädalal kõik lennud Iraani, samal ajal kui Saudi Araabia keelas Iraani reisimise.

Iraak on oma Safwani piiripunkti Kuveidiga viimase palvel sulgenud.

Iraani tervishoiuministri asetäitja Iraj Harirchi sõnul on Iraanis surnud 12 inimest ja vähemalt 61 on nakatunud. Enim nakatunuid oli pühas Qomi linnas.

Araabia Ühendemiraatide peamises õhutransiitkeskuses ja Pärsia lahe turismi- ja ettevõtluskeskuses on registreeritud 13 juhtumit, neist kahe viimase puhul on tegemist Iraani turisti ja tema naisega.