Väljaanne Westfalen-Blatt toob näitena Berliinist Amsterdami suundunud reisirongi, mis seiskus ventilatsiooni- ja jahutussüsteemi purunemise tõttu. Reisijad saadeti sihtkohta teise rongiga.

Vagunite kuumuse ja lämbuse tõttu evakueeriti ka teine linnadevaheline pikamaarong ICE, mis kurseerib Lübecki ja Müncheni vahel.

Agence France-Presse märgib viitega DB pressisekretärile, et alates 10. juulist on konditsioneerisüsteemi tõttu rivist välja langenud juba üle 40 rongi.

Mõningail juhtudel tõusis õhutemperatuur rongides 50 soojakraadini. Kolme rongi reisijad, muu hulgas ka mitmed Põhja-Reini-Vestfaali koolilapsed, kes viidi ja kuumarabanduse ja veepuuduse sümptomitega haiglasse.

Deutsche Bahn on selle rikkelaine tõttu kriitikalaine alla sattunud. Väljaanne RP-Online kirjutab, et jutt käib mitte üksikjuhtumisest vaid süsteemsest probleemist: rongide jahutus töötab vaid kuni 32 kraadi juures.

Saksa liidupäeva opositsioonilised sotsiaaldemokraadid on juba nõudnud parlamendiuurimise läbiviimist. „Tahame teada, kas DB on tõesti reisijate ohutuse pealt kokkuhoidnud, kas sellega on ülekuumenemine seotud ja kes kannab vastutust,“ ütles SPD fraktsiooni aseesimees Florian Pronold.