10. detsembril Peterburis toimunud ja televisioonis üle kantud üritusel esinesid ka näitlejad Monica Bellucci ja Ornella Muti, teatab AFP.

Muti ja Costneri kõrval lauas istunud Putin laulis üritusel Fats Walleri laulu „Blueberry Hill” ja esitas klaveril nõukogude popmuusika klassikasse kuuluvat meloodiat.

Väidetavalt korraldas kontserdi vähetuntud organisatsioon nimega Föderatsiooni Fond ja selle eesmärk oli koguda raha vähihaigetele ja nägemisprobleemidega lastele. Kontserdil esinenud tähti näidati seejuures haiglaid külastamas.

Ühe haiglas Stone’i poolt külastatud lapse ema väidab aga, et galal ei kogutud mingit raha.

„Kolm kuud on sellest hetkest (kontserdist) möödunud. Ei ole mingit raha, mingit abi ega fondi ennast,” ütles 13-aastase tüdruku ema Olga Kuznetsova kirjas raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Naine kaebas Twitteris saadetud sõnumis ka Venemaa presidendile Dmitri Medvedevile.

Fond teatas avalduses enne kontserti, et üritusel kogutav raha annetatakse lastehaiglatele vajaliku diagnostikaaparatuuri, meditsiiniinstrumentide ja ravimite ostmiseks.

Peterburi 31. lastehaigla peaarst Anatoli Rivkin, kelle raviasutust külastasid enne kontserti Stone, Mickey Rourke ja Alain Delon, kinnitas AFP-le, et mitte mingisuguseid aparaate ega ravimeid pole fondi poolt haiglale üle antud.

„Me pole saanud mingit raha,” ütles Rivkin ja lisas, et haiglat külastanud staarid tõid ainult puuvilju ja mänguasju.

Venemaa laste kliinilise haigla peaarst Moskvas, Nikolai Vaganov ütles AFP-le, et fond võttis ühendust ka tema haiglaga, kuid mingit finantsabi pole haigla saanud.

Fond kogus lastelt 50 soovi Ded Morozile ja korraldas hiljem lühikese kontserdi, millel jagati lastele kingituseks õhupalle.

„Haigetele lastele mõeldud raha kadus kellegi taskusse,” pealkirjastas raadiojaam Vesti FM oma loo.

Fondi esindaja Kristina Snickers ütles RIA Novostile, et fond korraldas üritusi heategevuse propageerimiseks, et rikkad inimesed annetusi teeksid, kuid ise raha ei kogunud. Snickersi sõnul pole fondil isegi pangaarvet.

Ametlikult registreeriti fond alles kaks nädalat pärast galakontserti. Kuidas suutis selline fond rahvusvahelised superstaarid ja Putini kohale meelitada, jääb arusaamatuks.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov keeldus kommenteerimast. „Me ei tegele heategevusega, sellega tegeleb fond, küsige neilt,” ütles Peskov.