Selle sammuga üritatakse suurendada Kuuba toiduainetetootmist ja vähendada sõltuvust impordist, teatab Associated Press.

Kommunistliku partei häälekandja Granma sõnul stimuleerib kohalikel farmijuhtidel rohkemate otsuste teha laskmine põllumajandustootmist, täiustab toodete müümist ja parandab toiduainete kättesaadavust ning seeläbi asendab importi.

Kuuba tööliste konföderatsiooni juht Salvador Valdés Mesa rõhutas, et põhiline on koondada pingutused tootmise ja tootlikkuse suurendamisele, eelkõige toiduainetetööstuses.

1. mai paraad, kus otsus teatavaks tehti oli tavapärasest tunduvalt lühem, kestes vaid veidi alla kahe tunni. 2006. aastal võttis sama palju aega ainuüksi Fidel Castro kõne.

Praegune riigijuht Raúl Castro, kes on veetnud suurema osa oma elust Kuuba sõjaväge juhtides, on tuntud pragmaatilisuse ja kalkuleeritud tõhususe poolest.

Valitsus loodab väikefarmeritele ja kohalikele juhtidele suurema autonoomia andmisega sektorit elustada. Ametnike hinnangul on 51 protsenti Kuuba haritavast maast valitsuse halva majandamise tõttu vähe kasutatud või söötis.