Asepresidendiks nimetati 53-aastane Miguel Díaz-Canel, kes on varem tegutsenud haridusministrina, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Raúl Castro sai presidendiks 2008. aastal, kui tema venna Fideli tervis halvenes. Raúl Castro on üritanud Kuubal tasapisi reforme läbi viia. Castro on hakanud reorganiseerima süsteemi, mis on seni tinginud selle, et 85 protsenti riigi viiest miljonist töövõimelisest elanikust on riigitööl. Kuubalastel on juba õigus müüa ja osta autosid ja maju, reisida ima piiranguteta ning ööbida hotellis, aga sissetulek on neil endiselt äärmiselt madal.

USA esindajatekoja välissuhete komitee eesistuja Ileana-Ros Lehtineni hinnangul on Havanna viimaste aastate reformide näol laiemalt tegemist lollitamise katsega, mille eesmärk on panna maailm uskuma, et Kuubas on midagi muutumas.

"Igaüks, kes midagi Castro diktatuurist teab, on teadlik, et Kuuba saab vabaks üksnes siis, kui Castro ja tema lakeid on areenilt lahkunud," on Lehtinen öeldnud.

Kuuba rahvaarv on 11,2 miljonit, kuid alates 1960. aastatest on riigist lahkunud ligi kaks miljonit inimest. Umbes miljon kuubalast elab Floridas.