Vaid seitse protsenti ukrainlastest on nõus sellega, et Donbassist saaks iseseisev riik ning vaid viis protsenti, et temast saaks Vene Föderatsiooni osa, selgub küsitlusest, mille viisid läbi fond Ilka Kutšeriva Nimelised Demokraatlikud Initsiatiivid ja Kiievi rahvusvaheline sotsioloogiainstituut, teatab ZN.ua UNIAN-i vahendusel.

45,5 protsenti ukrainlastest lähtub sellest, et Donbass jääb Ukraina osaks endistel tingimustel, kuid märkimisväärne osa, 32,5 protsenti, on valmis andma Donbassile Ukraina koosseisus rohkem sõltumatust Kiievist.

Donbassi enda elanikud peavad parimaks variandiks Donbassi jäämiks Ukraina osaks suurema sõltumatusega Kiievist (42 protsenti). Samal ajal väljendas soovi, et Donbass (Donetski rahvavabariik ja Luganski rahvavabariik) saaks iseseisvaks riigiks, 26 protsenti vastanutest ning Venemaa koosseisus näeks Donbassi 16 protsenti küsitletutest.

Donbassi staatuse endiseks jätmise poolt on vaid seitse protsenti regiooni elanikest, mis on vastuolus teiste regioonide elanike arvamusega.

Küsitlus viidi läbi 110 asulas Ukraina kõigis oblastites peale Krimmi Autonoomse Vabariigi ja Luganski oblasti, kus parajasti käis aktiivne sõjategevus ja mille asemel kahekordistati Donetski oblastis vastanute arvu. Kokku koguti 2035 ankeeti.