Vastates küsimusele, millise väitega endise Nõukogude Liidu vabariikide venelastega asustatud territooriumide Venemaaga ühendamise kohta te nõustute, valis 58 protsenti väite „Venemaal on selleks õigus, ta peab omasid kaitsma“, vahendab UNIAN.

28 protsenti oli nõus väitega „Üldiselt ei ole Venemaal selleks õigust, aga Krimmi ühendamise osas käitub Venemaa väärikalt ja seaduslikult, vastavalt rahvusvahelise õiguse normidele“.

Vaid neli protsenti küsitletutest oli nõus väitega „Venemaal pole selleks mingisugust õigust, rahvusvaheline üldsus ei saa Venemaa tegevust pidada millekski muuks kui võõra territooriumi annekteerimiseks ja sõjaliseks sissetungiks suveräänsesse riiki“.

38 protsenti küsitletutest leiab, et kui peale Krimmi avaldab ka mõne teise Ukraina regiooni elanikkond referendumil soovi Ukraina koosseisust välja Venemaa koosseisu astuda, siis tuleb ta kindlasti Venemaa koosseisu vastu võtta. 29 protsenti leiab, et sellise referendumi puhul peaks regiooni Venemaa koosseisu pigem vastu võtma.

79 protsenti vastanutest oli veendunud, et Krimmi annekteerimine annab tunnistust sellest, et Venemaa on naasmas oma traditsioonilisse rolli suurriigina ja kindlustab oma huve postsovetlikus ruumis.

Küsitlus viidi läbi selle aasta 21.-24. märtsil 1603 vastanu hulgas 130 asustatud punktis Venemaa 45 regioonis.