Popov märkis, et terveksjäänud torpeedosid ei ole leitud. Enamus fragmente on avastatud teisest ja kolmandast sektsioonist ning admirali sõnul ongi see rusude lahtikaevamise aeglase tempo põhjuseks.

“Meie jaoks on kõige olulisem nende inimeste julgeolek, kes seda täppistööd teostavad,” kinnitas Popov.

Admirali teatel on allveelaevalt maha võetud 16 tiibraketti, ülejäänud seitse lahingu- ja üks õpperakett on fikseeritud erilahuse abil ning lõigatakse laevakerest koos raketišahtidega välja Snežnogorski laevaremonditehases Nerpa.

Popovi sõnul on uurijad praktiliselt lõpetanud töö teises sektsioonis, kolmanda sektsioonini on neil jäänud poolteist kuni kaks meetrit. Kolmanda sektsiooni puhastamiseks läheb rusuhunniku suurust arvestades vähemalt kaks kuud. Veel poolteist nädalalt peaks kuluma uurimise lõpetamiseks neljandas sektsioonis.

Keskkonstrueerimisbüroo Rubin esindaja Vladimir Koloskov ütles ajakirjanikele, et uurijad lõpetavad töid sektsioonides viis kuni üheksa ning lähiajal peaksid valmima aruandeid.

Põhjalaevastiku prokuröri Vladimir Mulovi sõnul leiti Kurski keskmiste sektsioonide uurimisel viis “musta kasti”, millest kaks olid tühjad ning kolm sisaldasid infot. Mulovi kinnitusel on kõik nad saadetud dešifreerimisele.

Vastuseks ajakirjanike küsimusele, kas on võimalik veel mõne allveelaevniku surnukeha leidmine, vastas prokurör, et “lootust on alati, kuid kui palju, kus ja millal — ei oska keegi vastata”.