53-aastane sakslasest herpetoloog Dieter Zorn suri teisipäeval südameatakki vaid minutid pärast seda, kui oli saanud korduvalt hammustada rästikult, vahendab ajaleht Huffington Post inglisekeelset The Localit. Zorn oli hammustamise hetkel parajasti Lõuna-Prantsusmaal tegemas oma esitlust "Roomajate Show", mille eesmärk on õpetada inimesi saama üle hirmudest, mis on seotud madudega.

Zorni naiskaasesineja Uschi Kallus ütles The Localile, et mees suri hoolimata meedikute püüdlusest peale hammustust verd vedeldada siiski äärmiselt haruldase allergilise reaktsiooni kätte. Naine ei tahtnud madusid selles sündmuses süüdistada ja ütles, et tegemist oli siiski äärmiselt ebatavalise juhtumiga.

Prantsuse ajaleht Midi Libre raporteeris, et publik oli peale mao hammustust näinud meest suremas ning see kohutas neid.

Traagiliselt hukkunud Zorn oli juba aastaid viinud läbi etendust, mis ärgitas inimesi madusid katsuma ning pidi seeläbi inimesi aitama neid nende maohirmus.

Animal Planeti kohaselt oli nagu teisedki rästikuliigid ka Zorni hammustanud ladinakeelse nimetusega Vispera aspis väga mürgine. Peamiselt leidub seda tüüpi rästikuid Prantsusmaal, Šveitsis, Hispaanias ja Itaalias. Sellesse liiki kuuluvad isendid võivad kasvada kuni poole meetri pikkuseks.