Intsident leidis aset 29. juuli hommikul, kui mees perekonnanimega Li oli just astumas Pekingisse suundvale lennufirma China Southern Airlines lennule number 345, vahendas South China Morning Post kohalikku ajalehte Guangzhou Daily. Kui Li läbis aga turvaväravaid, tuvastas röntgenimasin mehe kotis asuvast KFC hamburgerist välja turritamas "imelikke mügarikke".

Lennujaama meeskonna arvates tundusid mügarikud olevat kahtlaselt kilpkonna jäsemete moodi ning mehel paluti kontrolliks pagasikott avada.

"Seal ei ole mingit kilpkonna, see on kõigest hamburger," oli mees vastu vaielnud ning lisanud, et kohvris pole midagi erilist vaadata.

Lõpuks oli mees peale lennujaama töötajate korduvaid käsklusi sunnitud koti avama ning töötajad avastasid mehe kotist hamburgeri sisse peidetud kilpkonna. Kui lennujaama töötajad pärisid mehelt imeliku idee kohta maskeerida kilpkonn hamburgeriks, vastas mees, et tahtis vaid reisida oma armastatud lemmikloomaga koos.

Pärast lennujaama meeskonna kannatalikke selgitusi, et lemmikloomad ei ole lubatud lennukile ega lennujaama, nõustus mees oma kilpkonna reisi ajaks sõbra hoolde usaldama.