Allikas Tõmošenko turvameeskonnast rääkis ajalehele Segodnja, et ajakirjanike alkoholikeeld hakkab kehtima neil lennukitel, millega lendab peaminister ja tema kaaskond.

Valitsusdelegatsioonile endale kuiv seadus ei laiene.

Väljaande teatel sai viimaseks piisaks „oranži printsessi" kannatuste karikas (lisaks siseministri tembule) hiljutised juhtumused visiidi ajal Jaapanisse.

„Lennutee oli pikk ning mõned ajakirjanikud pingutasid joomisega üle. Mõningaid neist tuli vaat et kätel lennukist välja kanda. Seepärast otsustati taoliste probleemide kordumise vältimiseks ajakirjanikke enam mitte joota," rääkis allikas Tõmošenko turvameeskonnast.

Samas selgitas ta, et Ukraina ajakirjanike kuiv seadus hakkab kehtima vaid lennul välisriiki, kuid tagasiteel kodumaale hakatakse meediaesindajatele endiselt „valama kõike mida nende süda lustib".

Saksa meedia teatel „hiilgas" hiljuti alkoholi liigtarbimisega Ukraina siseminister Juri Lutsenko, kes sattus koos pojaga Saksamaal Maini-äärse Frankfurdi lennujaamas skandaali. Mees küll eitas seda, kuid sakslased korrutasid, et minister oli koos pojaga raskes joobes ning korraldas lennukompanii personali ja politseinikega löömingu.

Seda küsimust arutanud Ukraina valitsus jõudis järeldusele, et info Lutsenko purjus tempudest ei vasta tõele. Lõppkokkuvõttes ametijuurdlused ajaks töölt kõrvaldatud siseminister ennistati tööle.