Juhtum leidis aset puhkekeskuses Uckermarkis, teatasid väljaanded Bild, B.Z. ja Morgenpost. Veel kaks neljanda klassi õpilast vaatasid juhtunut pealt.

Tegijad olid teadete kohaselt pärit Afganistanist ja Süüriast. Juhtum leidis aset enne suvevaheaega ning poolteist nädalat hiljem rääkis ohvri sõber sellest kooli sotsiaaltöötajale. Kool asub Berliini sotsiaalprobleemide tulipunktis ja seal esineb B.Z.-i teatel pidevalt vägivalda.

Peasüüdlasel oli Saksa meedia teatel käitumisprobleeme juba varem. Näiteks oli ta teisi lapsi peksnud. Klassiõpetaja sõnul ei olnud ta seni aga seksuaalselt ründavaks muutunud ega olnud rünnanud ka hilisemat ohvrit.

Ohver ja tema pere saavad Morgenposti teatel psühholoogilist abi ja poiss käib teises koolis.

Peasüüdlane ei ole ea tõttu karistatav. Teadete kohaselt leiavad võimud, et ta ei saa enam tavakoolis käia, vaid teda tuleb õpetada õppeterapeutilises asutuses. Mõlemad 11-aastased, kes teole kaasa aitasid, käivad nüüd teistes koolides.

Berliini koolipsühholoog Matthias Siebert ütles Morgenpostile, et järeldus, et lapsed kasutasid vägivalda, sest on põgenenud kriisipiirkonnast ja seetõttu traumatiseeritud, ei pea tingimata paika.

„Vägivald on sageli märk enesekontrolli puudumisest. See ilmneb eelkõige siis, kui lapsed on hooletusse jäetud. Seda võib juhtuda nii sisserändetaustaga kui ka ilma selleta peredes, nii haritud kui ka harimata peredes. Otsustav on, kas laps õpib empaatiat," ütles Siebert.