Kõik ei olnud tegelikult sugugi nii, nagu paljud televaatajad võisid arvata. Kõik oli tegelikult varem hoolega organiseeritud ja Dašale oli määratud seekordse küsimuste-vastuste saate lapskangelase roll, vahendab Ilta-Sanomat.

Esimese kõne tegi Daša saate telefoninumbrile juba paar päeva enne neljapäevast otsesaadet. Algatus helistamiseks tuli ilmselt lapselt eneselt, kuid seejärel võtsid Venemaa valitsuse avalikkussuheteinimesed olukorra oma kontrolli alla.

Daša koju Burjaatia Tugnui külla organiseeriti kohale uudistesaate Vesti võttegrupp, kes kõik videolindile jäädvustas. Väike tüdruk kirjutas kindluse mõttes oma jutu varem paberile valmis, et suure ähmiga sõnad meelest ei läheks.

„Onu Volodja, varsti on uus aasta. Me elame vanaema pensionist, meie külas ei ole tööd. Unistame õega uutest kleitidest. Tahaksin paluda teilt samasugust kleiti nagu Tuhkatriinul. Hakake heaks haldjaks uue aasta auks,” luges Daša telefoni, kui temaga Moskvast ühendust võeti.

Koduküla puust tares olid kohal kogu suguvõsa, küla juhtivtegelased ja võttegrupp.

„Dašenka, ma kuulsin, mida sa ütlesid. Kutsun sinu, sinu õe ja vanaema Moskvasse uusaastapeole. Kingitusteasja lahendame siis siin,” lubas Putin.

Ainuke iluviga tuli sisse siis, kui Putin nimetas Daša kodukohaks Jakuutiat, kuigi tüdruk helistas Burjaatiast.

Kohe pärast telefonikõnet oli Tugnuis suur pingelangus. Daša vanaema ja sugulased pühkisid pisaraid ja embasid üksteist. Uudistesaate Vesti korrespondent kommenteeris liigutavat hetke.

„Heaks haldjaks olemine ei kuulu tavaliselt peaministri tööülesannete hulka, kuid enne uut aastat lähevad täide paljud asjad, mitte ainult laste unistused.”