Siiski otsustasid roomaja turvalisuse pärast mures olevad farmi töötajad Põhja-Aafrikas toimuvate sündmuste valguses nimetada lääneriikide põlu alla sattunud Gaddafi-krokodilli igaks juhuks ümber, kirjutab infoagentuur Novinite.

Oma nime sai hiiglaslik kolmemeetrine 230 kilogrammi kaaluv krokodill oma suurte mõõtmete ja oma raevuka loomuse pärast. Lisaks on elukas sündinud 1975. aastal – just siis avaldas Liibüa riigipea kolonel Gaddafi „Rohelise raamatu“, oma programmi kolmandast maailma teooriast.

Vaid mõni kuu peale palestiinlaste liidri Yasser Arafati surma 2004. aastal suri ka samanimeline krokodillifarmi kasvandik. Ebausklikud farmi töötajad ei soovi Gaddafile sama saatust ning on hakanud talle uut nime mõtlema.

Kasvanduses elavad veel näiteks Vladimir Putin ja Silvio Berlusconi, viimane on saanud oma nime vastassugupoolele ebaterve huvi üles näitamise pärast.

Bulgaaria agentuur BGNES märgib, et krokodillidele maailmajuhtide nimede andmine on levinud komme. Nii näiteks elavad Põhja-Austraalias looduspargis krokodillid Prints William ja Catherine Middleton.