Šlesersi kohta ütles Krištopans, et erinevalt neljast ülejäänust rajas ta oma äri algusest peale ise ning alles pärast seda läks poliitikasse. Nüüd aga näib, et poliitika abil soovib ta oma rikkust veelgi suurendada.

Ülejäänud neli poliitikut aga ei olevat ise kunagi oma äri loonud, vaid on saanud kasu riigi vara kulul. Nad peitvat end loosungite ja üleskutsete taha rahva heaolu parandamise kohta ning tahavad jätkata samas vaimus, märkis Krištopans.

"Ja nii see fraktsioonidevaheline majandusgrupp või klubi kohtub, arutab, otsustab ning tegelikult on absoluutne enamus poliitikuid, ministreid ja parlamendisaadikuid nende pantvangid," ütles ekspeaminister.

"On tulnud aeg hakata seda haigust ravima... Ei peaks rääkima sellest, kes saab peaministriks, vaid sellest, kes peab olema valitsusjuht ning kes ei pea olema isegi valitsuses," lisas Krištopans.

Ta on seisukohal, et olukord kohe ei muutu, kuna erastamine jätkub. Krištopans loodab, et Läti president, kes mõistab toimuvat, hakkab neisse protsessidesse rohkem sekkuma.

BNSil õnnestus Krištopansi nimetatud isikutest saada kontakti vaid Ainars Šlesersiga. Tema sõnul ei soovi ta, et keegi "topiks teda teistega ühte kotti".

Šlesers märkis, et enamik nimetatutest on Krištopansi enda parteikaaslased. Ekspeaministri avaldusi hindas ta kui liialdusi ning märkis, et igaüks võib eksida ja Krištopans peaks olema veidi enesekriitilisem.

Šlesers ütles, et kõik tema tulud ning see, mida ta on äris korda saatnud, on seaduslikus korras deklareeritud ning rahvale arusaadavad.