Teisipäeval teatas Ukraina siseministeerium, et on alustanud kriminaaljuurdlust ebaseaduslike relvarühmituste finantseerimise kohta Malofejevi poolt ning nimetas teda terroristide toetajaks, vahendab Financial Times.

Haruldases intervjuus nimetas Malofejev seda juurdlust naeruväärseks ning kinnitas, et Malaysia Airlinesi reisilennuki katastroofi eest on vastutav Kiiev koos Ameerika toetajatega.

„Ukrainlased olid sellest huvitatud, sest nad tahtsid, et ameeriklased hakkaksid kõva häälega karjuma Venemaa toetusest [terroristidele] ja et Venemaa on süüdi,“ ütles Malofejev.

Ärimees tunnistas, et püüdis varem sel aastal saata 960 000 dollarit isiklikku raha „humanitaareesmärkidel“ Sevastopolisse. See ülekanne tema sõnul aga külmutati ning ta väidab, et ei ole saatnud Ida-Ukraina Vene-meelsetele mässulistele mingit raha, ainult Ukraina põgenikele.

Samas on Malofejevil ebatavaliselt lähedased sidemed Venemaa poliitilise ja sõjalise tippjuhtkonnaga ning sõjaliste juhtidega Ida-Ukraina lahinguväljal.

Niinimetatud Donetski rahvavabariigi peaminister Aleksandr Borodai on Malofejevi sõber, kes töötas Malofejevi avalikkussuhete konsultandina, enne kui läks Krimmi sealse uue Vene-meelse peaministri Sergei Aksjonovi poliitiliseks nõunikuks.

Igor Girkin, sõjanimega Strelkov, kes on juhtinud separatistide sõjalisi operatsioone Ida-Ukrainas, on samuti Malofejevi endine töötaja.

Malofejev on lähedane ka Aksjonoviga, kes korraldas Krimmis Venemaaga liitumise referendumi.

Malofejev ei omistanud tähtsust kokkusattumusele, et kaks tema endist töötajat kontrollivad nüüd separatistide poliitilisi ja sõjalisi operatsioone.

„Ma olen patriootlike ringkondade keskmes. Inimesed, kellel on patriootilised ja õigeusklikud vaated, tunnevad mind ja mõnikord tunnen mina neid,“ ütles Malofejev.