"Isegi mitmed ajakirjanikud, kes selle teemaga tegelevad, ei olnud eile õhtul veel kursis, et Putin on justnagu kadunud. Internet on loomulikult täis ja ironiseerib, see on olemuselt väga sarnane Jeltsini ajaga, mil president aeg-ajalt ära kadus," rääkis Paris.

"Vaadatakse ka näiteks valuuta kurssi – rubla on pigem tugevnenud. Vaadates seda, et tugevdatud politsei kohalolekut tänavatel absoluutselt ei ole, siis ma ütleks, et närvilisus kui selline puudub," võttis Paris kokku kohapealsed meeleolud.

Paris märkis, et Putini kuvand on olla tugev macho-mees, mistõttu ei saa ta ka oma haigusest teada anda. "Oletame, et tal on kõigest külmetushaigus, siis siiski ei saa ta jätta muljet, et ta üldse haigestub," kommenteeris Paris, "kuna see ei läheks rahvale peale."

"Siin on igasuguseid jutte olnud, näiteks, et on pinged Venemaa jõustruktuurides, et on kahe kursi esindajad, aga pean ütlema, et kõik siinsed politoloogid, kellega ma olen kunagi rääkinud, on olnud ääretult halvad Kremli telgitaguste reaalse olukorra äranägemisel," ütles Paris.

"Ma ei näe praegu Moskvas tunnetuslikku meeleolu, et midagi võiks olla päriselt juhtunud. Putin on ka enne olnud kadunud ja pigem on see [suhtumine], et küll ta tuleb välja. Seni, kuni pole nähtavaid suunamuudatusi muus kursis, siis ei hakka ilmselt keegi muretsema," lisas Paris.

"[Venelased] suhtuvad kogu informatsiooni väga küüniliselt. On ratsionaalne eeldada, et äkki ta võttis aja maha ja äkki käib tõesti mingisugune võitlus neil omavahel, aga on väga ratsionaalne eeldada, et äkki ta on natuke või tõsiselt haige, ja mitteratsionaalne eeldada, kuid mitte võimatu, et seda tehakse lihtsalt prooviks, et vaadata, mis saab," sõnas Paris, kuid lisas, et kuna Venemaad ei valitseta demokraatliku riigina, siis on kõik oletused sama head kui kaardimooride omad.

Putin on avalikkuse eest kadunud olnud nädal aega, mis on tekitanud kuulujutte ja spekulatsioone. Putin jättis ära eile ja täna toimuma pidanud visiidi Kasahstani, mis peaks toimuma järgmise nädala lõpus. Samuti ei osalenud ta eile FSB kolleegiumil. Viimati oli ta avalikkuse ees 5. märtsil.