Miitingust võtsid osa ka Ukraina Kommunistliku ja Sotsialistliku parteide, Vene Bloki, Vasakpoolsete Jõudude Liidu, Roheliste ja rea teiste erakondade liikmed, teatab portaal Korrespondent.net.

Miitingulistel olid käes loosungid „NATO — slaavlaste vastane sõda!”, „Ei fašismile ja natsionalismile!” ja „Ajame NATO minema!”. Miitingul osalejad avaldasid pahameelt katse üle „kiskuda Ukrainat NATO liikmelisuseks ettevalmistavasse programmi”.

Meeleavalduse ajal võeti vastu Ukraina NATO blokiga liitumise kava hukka mõistev resolutsioon. Demonstrandid põletasid protestiks NATO ja USA agressiooni vastu Ameerika Ühendriikide lippu.

Ukraina president Viktor Juštšenko, peaminister Julia Tõmošenko ja Ülemraada spiiker Arseni Jatsenjuk saatsid jaanuari 2008 NATO peakorterisse kirja ametliku palvega vaadata tippkohtumisel läbi küsimus Ukraina ühinemisega alliansiga liitumise ettevalmistava programmiga.

NATO peasekretäri eriesindaja Robert Simmons teatas Moskvas pressikonverentsil, et Ukrainat ja Gruusiat siiski sel nädalal Bukaresti tippkohtumisel programmiga ühinema veel ei kutsuta ning alliansi suhted nende riikidega jäävad praegusele tasemele.