Ülejäänud kolm programmi lisatud riigipüha on Venemaa päev 12. juunil, rahvusliku ühtsuse päev 4. novembril, millega tähistatakse poolakate Venemaalt välja tõrjumist 1612. aastal ja 9. mai võidupüha, vahendab Interfax.

Livanovi sõnul on regioonide valitsusi eelseisva õppeaasta muudatustest juba teavitatud. Lisaks on välja antud ka soovitused, kuidas neil kuupäevadel harivaid isamaalisi sündmusi läbi viia.

„Need neli riigipüha peavad saama karkassiks, millele hakkab toetuma kogu kasvatuslike tegevuste süsteem,“ ütles Livanov.

Samas hoiatas ta kolleege liigse bürokraatlikuse eest.

„On väga oluline, et need sündmused, mida te korraldama hakkate, oleksid huvitavad, laste jaoks põnevad ja tekitaksid soovi neis osaleda,“ toonitas minister.

Venemaa annekteeris ametlikult Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare möödunud aasta 18. märtsil põhjendusega, et sealne palju kriitikat saanud "referendum" väljendas kohaliku rahva tahet ja andis õigusliku aluse poolsaare ja Sevastopoli linna Vene Föderatsiooni koosseisu lisamiseks. Oma anneksiooni tervitavas kõnes ütles president Vladimir Putin, et Krimm on alati olnud Venemaa osa ja et sellise sammuga on heaks tehtud suur ajalooline ebaõiglus.