Poole tuhande aktivistiga üritus toimub loosungi all „NATO, go home!" (NATO, mine koju!). Ameeriklaste sõjalaeva lähenedes lasti taevasse õhupallid kirjadega „NATO - ei!", teatab infoagentuur RIA Novosti.

Üks aktsiooni korraldajatest, linnanõukogu saadik Andrei Merkulov teatas, et ühendriikide laeva visiit on „vastuvõetamatu". „See on rafineeritud künism - siseneda Sevastoopolisse Jugoslaavia pommitamise kümnendal aastapäeval," lisas aktivist.

Korda sadamas tagavad umbes sada militsionääri, kes ei lase miitingulisi laeva sildumiskoha juurde. Agentuur märgib, et fregatt USS Klakringi (FFG-42) sisenemisel sadamasse kurseeris sõjalaeva ja kai vahel kaater Ukraina eriüksuslastega.  

Ukraina mereväe pressiteenistuse teatel saabus ameeriklaste sõjalaev Sevastoopolisse „sõbraliku visiidiga". Fregati komandör kohtub Ukraina mereväe juhatajaga, aga Ukraina ohvitserid „saavad tutvuda aluse operatiivsete võimaluste ja relvastusega".

Fregati meeskonnale korraldatakse linnaekskursioon ja sõpruskohtumine jalgpallis Sevastoopolis asuva Nahhimovi nim. Mereväeinstituudi meeskonnaga.

Klakring lahkub linnast 28. märtsil ning suundub edasi viisakusvisiidile Gruusia sadamlinna Batumisse.  

Krimmi venemeelsed organisatsioonid on ka varem korraldanud Sevastoopolis protestiaktsioone NATO ning eriti USA sõjalaevade visiitide vastu.