Uude „Stabiilsuse ja Reformide" võimukoalitsiooni kuuluvad kolm erakonda: vastvalitud president Viktor Janukovitši Regioonide Partei, kommunistid ja raada esimehe Volodõmõr Litvini Blokk, teatab RIA Novosti.

2. märtsil teatati raadas eelmise Julija Tõmošenko Bloki juhitava võimukoalitsiooni laialisaatmisest, järgmisel päeval saatis parlament ka peaminister Tõmosenko enda erru.

Nagu oodatult otsustas „regionaalide" fraktsioon oma koosolekul esitada peaministri kandidaadiks Janukovitši kaasvõitleja Mõkola Azarovi. Sellest teatas Interfax-Ukrainale presidendi administratsiooni juht Anna German.

Telekanali Rada teatel hääletas Azarovi kandidatuuri poolt 242 duumasaadikut (vaja oli 226 häält). Tema poolt olid lisaks koalitsioonile ka mitmed fraktsioonivälised deputaadid. Vastu olid värsked opositsionäärid: Meie Ukraina-Rahva Omakaitse ja Julija Tõmošenko Blokk.

Kolmapäeval sai teatavaks ka, et Janukovitš pidas oma sõna ja kutsus valitsusse ka presidendivalimistel kolmanda koha saanud rahandustegelase Serhi Tõhõpko, kellest saab suure tõenäolisusega asemajandusminister.