„Me vaatame läbi piisavalt laia spektri erinevaid meetmeid. Praegu ei saa ma veel välja tuua neid, mis ka kasutusse viiakse. Palju sõltub veel sellest, millise otsuse võtavad vastu meie partnerid ELis,“ vastas ta küsimusele, kas Venemaa plaanib pikendada oma vastusanktsioone või mitte.

Küsimusele, kas on võimalik ka vastusanktsioonide karmistamine, vastas Belousov, et ei välista ka seda varianti. Samuti ei andnud ta konkreetset vastust küsimusele, kas viiakse sisse lisameetmed seoses tööstuskaupadega. Nõuniku sõnul ei välista ta midagi, aga ootab veel otsuseid partneritelt.

Kolmapäeval sai teatavaks, et ELi riigid on jõudnud esialgsele kokkuleppele Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonide pikendamiseks. Praegu ootab otsus veel kinnitamist Euroopa Liidu välissuhete nõukogu istungil 22. juunil. Venemaa vastu pikeneksid sanktsioonid selle leppe alusel kuueks kuuks, Krimmi vastu aastaks.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov teatas juba möödunud nädalal, et Venemaa on valmis karmimateks sanktsioonideks ja ka neile vastamiseks.