Registreeritud assistendina on Jelizaveta Peskoval täielik ligipääs kõigile Euroopa Parlamendi dokumentidele, sealhulgas tundlikele paberitele välis- ja kaubanduspoliitika kohta ning erinevatele eelnõudele. Euroopa Parlament on tuntud oma lõtvade julgeolekureeglite poolest ja piirab ligipääsu vaid piiratud arvule dokumentidele, vahendab Daily Telegraph.

Kõige tundlikumaid dokumente võivad Euroopa Parlamendi liikmed vaadata ainult turvaruumis, kuhu on keelatud kaasa võtta telefone ja muid elektroonikaseadmeid.

Euroopa Parlamendi allikas ütles Daily Telegraphile, et parlamendiliikmed võivad oma praktikandid vabalt valida ning on normaalne, et neid on väljaspoolt Euroopa Liitu, et levitada sõniumit parlamendi töö kohta. Assistendid ei läbi julgeolekukontrolli.

„Euroopa Parlament väidab, et on rassismi vastu, aga kõik, mida eurofiilidest liikmetelt kuulda on, on Ameerika-vastane marurahvuslus ja konspiratoorne russofoobia,” kommenteeris Chauprade. „Preili Peskova on praktikant, kes õpib õigusteadust ja rahvusvahelisi suhteid Prantsusmaal. Euroopa Parlament on lepingu valideerinud ja kõiki protseduurireegleid on järgitud.”

„See tõstab esile fakti, et julgeolek on Euroopa Parlamendis probleem. Tegelikkuses kujutavad aga siseringi kuulujad, kes näevad välja ja käituvad nagu kõik teised, endast tõenäoliselt palju suuremat riski kui Vene seltskonnategelased, kes ei tee oma perekondlikest sidemetest mingit saladust,” ütles Euroopa Parlamendi konservatiivide pressiesindaja.

Chauprade on olnud Le Peni lähedane nõuandja. Rahvusrindest lahkus ta 2015. aastal, kui ei suutnud Euroopa Parlamendis fraktsiooni moodustada ja kaotas Le Peni soosingu pärast mitmeid vastuolulisi avaldusi.

Chauprade osales Krimmi 2014. aasta Venemaaga ühinemise referendumi vaatlusmissioonis. Chauprade’i sõnul oli referendum legitiimne.

Praegu kuulub Chauprade 41 parlamendiliikmest koosnevasse fraktsiooni Vabaduse Euroopa ja Otsedemokraatia, mida juhib Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) endine juht Nigel Farage.