Vene võimud eitavad kategooriliselt süüdistusi, et Moskva rikub rahvusvahelist õigust desarmeerimise ja relvastuskontrolli valdkonnas, teatas Peskov, kommenteerides USA võimude reaktsiooni Putini aastakõnele föderaalkogu ees. „Venemaa oli, on ja jääb truuks kõigile oma rahvusvahelistele kohustustele,” rõhutas Peskov RBK vahendusel.

Samuti rõhutas Peskov, et uute relvade demonstratsiooni ajal näidatud kaartide fragmendid „ei sisaldanud viiteid konkreetsetele maadele”.

„Ma ei näinud Florida kaarti. Ma ei näe alust rääkida sellest, et seal kasutati mingeid USA osariike. Mingeid kaarte ei kasutatud,” ütles Peskov ja lisas, et Putini näidatud videotes olid „tinglikud geograafilised kontuurid”.

USA välisministeerium hindas Putini pöördumist kinnitusena selle kohta, et Venemaa töötab juba üle kümne aasta välja destabiliseerivaid relvasüsteeme ning rikub endale rahvusvaheliste lepingutega võetud kohustusi. Veel ütles USA välisministeeriumi esindaja, et oli ebameeldiv vaadata animatsiooni tuumarünnakust USA-le.