"Noh, ilmselt selline palee eksisteerib. Gelendžikus ütlevad kõik, et seal on tõesti tohutu objekt jne. Kuid sellel on olemas omanikud, see on eraobjekt. Ja tõenäoliselt ärimehed, kui nad tegutsevad seadustega kooskõlas, võivad vabalt omada mis tahes vara. Aga kuidas president sellesse puutub?" ütles Peskov.

"Te teate neid osavaid salasepitsusi, mis on valed, kordan veel kord, need on täpselt seesuguste inforünnakute keskmes. Nii et peate neisse ka vastavalt suhtuma,” leidis Putini pressiesindaja.

Tema sõnul on selliste materjalide lugemisse ja vaatamisse kaasatud inimlikud emotsioonid. "Nad näitavad luksuslikku eset ja ütlevad, et see kuulub Putinile. Ja siis näitavad nad basseinis ujuvat Putinit, eks? Vaataja mõtleb: "Issand, see on foto Putinist, jah." Kuid peate lihtsalt oma ajusid ragistama - see foto on tehtud 2006. aastal, kui Putin ujus külmas Jenissei jões,” ütles Peskov. Ta rõhutas, et "mõelda tuleb oma peaga", olla ettevaatlik ja "mitte lubada end kellelgi lolliks teha".

Venemaa opositsioonijuht Navalnõi avaldas eelmisel nädalal oma YouTube’i kanalil kahetunnise uuriva video „Putini palee. Suurima altkäemaksu lugu”. Vähem kui nädalaga on see kogunud pea 85 miljonit vaatamist. Video viib vaataja Musta mere ääres asuvasse Putini salajasse kuningriiki, kuhu ei pääse maalt, merelt ega õhust.

Opositsiooniliidri üleskutse peale tulid laupäeval võimude korruptsiooni vastu tänavatele kümned tuhanded meeleavaldajad üle Venemaa. Ajalehe Novaja Gazeta teatel said nad karmi kohtlemise osaliseks. „Julgeolekujõudude käitumise iseloomustamiseks sobib ainult üks sõna: julmus,” teatas väljaanne. Loe protestide kohta lähemalt siit!