„Kindlasti on USA ja Venemaa riigid, mis mängivad ülemaailmse julgeoleku ja stabiilsuse tagamise plaanis erilist rolli,“ rõhutas Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov. „Ja seetõttu omab loomulikult koostöö desarmeerimisprotsessidele, relvade leviku piiramisele ning terrorismi ja kõigi 21. sajandi uute väljakutsetega võitlemisele kaasaaitamisel kindlasti erilist tähendust. Aga üldiselt käib jutt sellest, me oleme otsinud ja otsime vastastikku kasulikku, võrdõiguslikku koostööd nendes valdkondades, mis on meie riikidele huvitavad.“

Vastates ajakirjanike küsimustele Tillersoni kohta märkis Peskov, et USA presidendiks valitud Donald Trump ei ole teda veel nomineerinud. „Aga tõepoolest, oma töö tõttu maailma ühe suurema naftakompanii juhina on tal olnud korduvalt kontakte meie esindajatega,“ kinnitas Peskov.

Peskov ütles, et Tillerson täidab oma kohustusi väga professionaalselt. „On planeeritud küllalti suur hulk vastastikku kasulikke projekte meie kompaniidega, kahjuks on rida neist osutunud teostamatuteks,“ lisas Peskov.

Peskov kinnitas, et Putin on Tillersoniga kohtunud. „On olnud ärikohtumised, president on ta mitu korda vastu võtnud, sealhulgas koos tema toonaste partneritega Vene Föderatsioonis.“

Kommenteerides väidet, et Tillerson suhtub Venemaasse hästi, märkis Peskov, et on suur vahe, kas olla riigisekretär või juhtida kas või väga suurt firmat. „Sümpaatiad jäävad tagaplaanile,“ lisas Peskov. „Ainus, mis siin alles jääb, on valmisolek demonstreerida konstruktiivset meelestatust ja näidata üles professionaalsust. See puudutab igaüht, kes lõpuks USA presidendi administratsioonis sellele ametikohale asub,“ ütles Peskov.

Peskov selgitas ka, et Tillerson on saanud Venemaa riikliku autasu. „Sõpruse Orden antakse traditsiooniliselt jõupingutuste ja tegevuse eest koostöö arendamisel mingites konkreetsetes valdkondades või heade rahvusvaheliste suhete korraldamisel, see tähendab panuse eest rahvusvaheliste suhete arengusse,“ ütles Peskov.