President Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov nimetas Litvinenko mõrvajuurdlust "Briti huumoriks". Peskovi sõnul on eksagendi mõrva seostamine Vladimir Putiniga ilmselt nali ning näide briti huumorist.

"Võibolla see on nali," ütles Peskov ajakirjanikele. "Tõenäoliselt võib seostada suurepärase Briti huumoriga fakti, et avalik uurimine põhineb andmetel, mille on kogunud nimetamata eriteenistused."

Varem on Venemaa välsiministeerium öelnud, et juurdluse tulemusel on poliitiline maik.

Suurbritannias avaldati täna avaliku juurdluse raport endise spiooni Aleksandr Litvinenko surma kohta Londonis. Leiti, et Litvinenko mürgitati tahtlikult ja "tõenäoliselt" kiitis selle heaks Venemaa president Vladimir Putin.

"Ma olen hoolikalt kaalunud võimalust, et hr Litvinenko võis võtta mürki tahtlikult, et sooritada enesetapp. Ma olen kindel, et hr Litvinenko ei võtnud poloonium-210 sisse ei kogemata ega et sooritada enesetappu. Ma olen pigem kindel, et ta mürgitati tahtlikult teiste poolt," ütles juurdlust juhtinud endine kohtunik Sir Robert Owen raporti esitlemisel.

"Võttes täielikult arvesse kõiki tõendeid ja analüüse, mis on mulle kättesaadavad, leian ma, et FSB operatsiooni hr Litvinenko tapmiseks kiitsid tõenäoliselt heaks hr Patrušev ja ka president Putin," lisas Sir Robert.