„Nii palju, kui mina tean, tuli juba meie välisministeeriumi reaktsioon. Tõsiselt ei saa sellistesse avaldustesse kahtlemata kuidagi suhtuda. Õigupoolest teeb ju just Venemaa piisavalt massilisi ja järjekindlaid jõupingutusi selleks, et, esiteks, aidata süürlasi võitluses terroristidega, rahvusvaheliste terroristidega, kes ei kujuta endast ohtu mitte ainult Süüriale, vaid kogu maailmale. Seetõttu on selliste avalduste tegemine loomulikult ebaloogiline, see on ebaõige, ja mis peamine, see on vastuolus nende jõupingutuste sisuga, mida teeb Venemaa,“ ütles Peskov, kommenteerides Suurbritannia välisministri Philip Hammondi öeldut, vahendab RIA Novosti.

Hammond ütles, et Venemaa tegevus Süürias tugevdab Islamiriigi positsioone, sest Venemaa ei pommita mitte Islamiriiki, vaid mõõdukat opositsiooni. Lisaks sellele süvendab Venemaa tegevus Süürias Hammondi sõnul pagulaskriisi.

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova teatas varem, et Moskva hindab Hammondi avaldusi ohtlikuks desinformatsiooniks.