Peskov tuletas meelde Putini pöördumist Föderaalkogu poole, milles ta rääkis peegelvastusest raketiohule. Täpsemalt ütles Putin, et Vene pool võib sihtida raketid mitte ainult stardiseadeldistele, vaid ka sinna, kus tehakse rakettide väljalaskmise otsused, vahendab Interfax.

„Palun pöörata tähelepanu sellele, et president ei nimetanud sellega seoses ühtki geograafilist punkti,” rõhutas Peskov.

Telekanal Rossija 1 teatas eile, et Vene rakettide Tsirkon sihtmärkideks võivad ohu korral Moskvale saada USA viis sõjalist keskust. Löök võidakse anda kolmele keskusele idarannikul: Pentagoni hoonele Washingtonis ning valitsuse juhtimiskeskustele Camp Davidile ja Fort Ritchiele Marylandi osariigis.

Kaks päeva varem ei pidanud sõjateaduste doktor, esimese järgi kapten Konstantin Sivkov tõenäoliseks hüperhelikiirusega rakettide Tsirkon välja laskmist Vene laevadelt otsuste vastuvõtmise keskuste hävitamiseks. Sivkovi sõnul ei saa laevad läheneda USA rannikule 500-1000 kilomeetri kaugusele ning Tsirkon on mõeldud laevade gruppide tabamiseks.

Tsirkoni kiirus võib Putini sõnul ulatuda üheksa Machini (üle kolme kilomeetri sekundis maapinna kõrgusel) ja lennuulatus enam kui tuhande kilomeetrini.