Briti ajaleht Huffington Post kirjutab, et Ušakov täheldas korduvalt Venemaa rahulolu ja kuulutas, kuidas Briti saadikute „õige“ otsusega „peegeldati brittide ja eurooplaste enamuse tegelikku arvamust“.

"Paistab, et rahvas on hakanud aru saama, kui ohtlikud niisugused stsenaariumid on. Kui rünnata režiimi Julgeolekunõukogu otsuseta, antaks tõsine hoop kogu maailmakorrale,“ hoiatas Ušakov pressikonverentsil.

Briti parlament ei andnud eile hilisõhtul nõusolekut sõjaliseks sekkumiseks al-Assadi režiimi vastu, kes värsketel Ühendatud Luurekomitee (JIS) andmetel lasi "üsna tõenäoliselt" eelmisel nädalal käiku keemiarelva, mistõttu sai opositsiooni teatel surma rohkem kui tuhat kolmsada inimest.

Eelnõu poolt hääletas 272 ja vastu 285 saadikut. Ootamatult hääletati maha ka valitsuspartei ettepanek, mida oli juba niigi oluliselt lahendatud, oodata ära ÜRO keemiarelvaekspertide hinnang ja siis mõjuvate tõendite puhul sõjaliselt sekkuda.

Briti peaminister David Cameron kinnitas pärast parlamendi otsust, et „Suurbritannia ei osale üheski sõjalises aktsioonis Süüria vastu“.