Papandreou lähedane usaldusalune, kaitseminister Panos Beglitis kutsus üllatuslikult kokku armee, mereväe ja õhujõudude ülemad ning teatas, et nad asendatakse teiste kõrgete ohvitseridega, vahendab Daily Telegraph.

Ei minister ega valitsuse pressiesindaja andnud sõjaväejuhtide äkilise väljavahetamise kohta mingeid selgitusi. Muudatused olid kavas alles 7. novembril, kui toimub iga-aastane erru saatmine ja edutamine sõjaväejuhtkonnas. Tavaliselt ei puuduta need iga-aastased kaadrimuudatused kogu juhtkonda.

„Mitte mingil tingimusel ei lepita nende muudatustega ajal, kui valitus on kokku kukkumas ega ole isegi kindlustanud usaldushääletust,“ öeldakse opositsioonilise Uue Demokraatia partei ametlikus avalduses. „Neil pole enam ei moraalset ega reaalset autoriteeti ja sellised üllatuslikud sammud võivad ainult riigis valitsevat kriisi süvendada.“

Opositsioonipartei teatas, et ei lepi värskete ametissenimetamistega ning teeb oma otsused muudatuste kohta relvajõududes, kui tuleb võimule üldvalimistel, mis leiavad Kreekas aset, kui valitsus kaotab reedese usaldushääletuse.

Vasakpoolne partei SYRIZA teatas, et valitsuse otsus jätab mulje, et tahetakse luua ülimalt politiseeritud relvajõud, mida võib poliitilise kriisi ajal kontrolli all hoida. Kreeka presidenti kutsuti üles kaitseministri otsust ametlikult mitte kinnitama ning ootama uute üldvalimisteni.

Samasuguseid avaldusi tegid ka kõik väikeparteid paremäärmuslastest kuni kõige punasemate kommunistideni.

Viimane areng jättis mulje, et valitsus kahtlustas sõjaväelaste vandenõu, kuid selliseid kuulujutte ega süüdistusi pole Kreekas kuulda olnud. Kreeka sõjavägi pole poliitikasse sekkunud pärast hunta kukutamist, mis valitses riiki aastatel 1967-1974.