Nime all Maria tuntud 5-6-aastane laps ei ole rahvusvahelise politseiorganisatsiooni 610 kadunud lapsest koosnevas nimekirjas, on kinnitatud DNA proovide abil, vahendab Kreeka väljaanne Ekathimerini.

See on pannud kohalikud võimud uskuma, et kõige tõenäolisem stsenaarium on selline, et Maria sattus Farsala mustlaslaagrisse pärast politseioperatsiooni ebaseaduslike adopteerimiste vastu naaberriigis Bulgaarias aastatel 2008-2010.

Mustlaspaar, keda süüdistatakse Maria röövimises, on kinnitanud, et lapse jättis nende hoole alla Bulgaaria mustlaspaar, keda kohalikud võimud üritavad nüüd leida.

39-aastane mees, kelle nimi on võimude teatel Christos Salis, ütles kohtus, et Maria jättis tema ja tema naise hoole alla Farsalas paar, kes on Bulgaaria kodanikud. Ta väitis, et ei olnud ise laagris, kui laps sinna jäeti, ning hiljem õhutas ta oma naist last võimudele üle andma.

Naine, kellel on kaks isikutunnistust erinevate nimede ja sünnikuupäevadega – ühe järgi on ta 41-aastane Eleftheria Dimopoulou ja teise järgi 40-aastane Selini Sali – toetas mehe juttu ning ütles, et ei teatanud lapsest võimudele, sest oli temasse kiindunud.

Võimud üritavad leida meest, kes tüdruku Salise väitel Farsalasse jättis, telefoninumbri abil, mille Salis neile andis.

Paarile esitati süüdistus ka ametlike dokumentide pettuse teel omandamises, sest Selini Sali väidab, et tal on 14 last.