Ateena teatel kujutab see endast öist liikumiskeeldu ning restoranide ja baaride sulgemist tiheda elanikkonnaga piirkondades vähemalt kuuks ajaks alates teisipäevast, 3. novembrist, vahendab Reuters.

Olukord Kreekas ei ole küll sedavõrd tõsine kui valdavas osas Euroopa riikides, ent ka seal on koroonaviiruse levik alates oktoobri algusest kindlalt tõusu teel.

Alates teisipäevast tuleb uksed sulgeda restoranidel, baaridel, kohvikutel, kinodel, muuseumidel ja jõusaalidel üle kogu Põhja-Kreeka ja Attica regiooni, mis hõlmab ka pealinna Ateenat.

Kõigil Kreeka elanikel tuleb erinevalt varasemast aga hakata alates uuest nädalast järgima öist liikumiskeeldu, mis kehtib kõikidel päevadel südaööst kuni hommikul kella 5-ni.

„Uued reeglid... keskenduvad kahele allikale, mis tõendatult soodustavad viiruse levikut; meelelahutus ja inimeste liikumine,” ütles peaminister Kyriakos Mitsotakis avalikus pöördumises.

Tema sõnul kehtestatakse mõjutatud sektoritele toetusmeetmed, mis lähevad maksma hinnanguliselt 1,5 miljardit eurot. Valitsus on juba eraldanud enam kui 14 miljardi euro väärtuses toetusi ettevõtetele seoses viiruse esimese lainega tänavu kevadel.

Jaekaubandus- ja tööstusettevõtetel lubatakse oma tegevust jätkata. Haridusasutusi erinevalt kevadest ei suleta ning ka hotellidel ja juuksurisalongidel on võimalik endiselt uksi lahti hoida, kinnitas Mitsotakis.

Tervishoiuamet teatas reedel, et 10 miljoni elanikuga Kreekas tuvastati viimase ööpäeva jooksul 1690 uut koroonaviirusega nakatunut ning suri viis inimest, millega surmajuhtumite koguarv kasvas 620-ni.