Eurotsooni juht Jean-Claude Juncker andis juba varem päeval mõista, et rahandusministritel on veel lahendada liiga palju küsimusi, jõudmaks Kreeka osas neljapäeva õhtul kokkuleppele, vahendab BNS.

"Mul ei ole põhjust arvata, et täna õhtul jõutakse konkreetse kokkuleppeni. Kui mitte täna õhtul, siis tehakse seda järgmisel nädalal," ütles Juncker.

Junckeri kinnitusel plaanitakse uut kohtumist järgmise nädala kolmapäevaks.

"Hoolimata viimaste päevade edusammudest polnud me veel nii kaugel, et otsust langetada," lisas ta.

Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble hoiatas samuti, et eurotsooni ministrite kohtumisel ei jõuta Kreeka uue päästepaketi asjus kokkuleppele.

"Tulemust ei ole oodata," ütles Schäuble eurogrupi rahandusministrite kohtumisele saabudes. "Me ei ole veel nii kaugel," lisas ta.

Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos ärgitas neljapäeval eurotsooni kolleege toetama säästumeetmeid, milles riigi poliitilised liidrid uue päästepaketi saamiseks kokku leppisid.

"Pärast pikka ja rasket läbirääkimisperioodi on meil viimaks troikaga kokkulepe uues, tugevas ja usaldusväärses programmis," ütles Venizelos. Troika tähendab Euroopa Liitu, rahvusvahelist valuutafondi ja Euroopa keskpanka, kellega Kreeka päästepaketi üle läbirääkimisi peab.

Venizelos lisas, et Ateena on jõudnud ka erainvestoritega kokkuleppele võla kustutamise "põhiparameetrite" asjus.

"Viimaseks sammuks on meil vaja eurogrupi poliitilist heakskiitu," ütles Kreeka minister eurotsooni kolleegidega kohtuma saabudes.