"Need arengud on tõstnud Kreeka rahvusvahelist usaldusväärsust ja parandanud märkimisväärselt ka läbirääkimiste pidamise võimalusi" tõdes Venizelos BNSi teatel oma ametlikus avalduses.

"Nüüd on tähtis ellu viia parlamendis vastu võetud otsused, et Kreeka võiks sellest kriisist välja tulla," lisas rahandusminister.

Rahandusministrite konverentsi eesmärgiks oli kinnitada viies väljamakse 110 miljardi euro suurusest abipaketist, põhimõtteline kokkulepe saavutati juba reedel.

Kreekal on kiiresti vaja uut osamakset juuli keskpaigaks laenude teenindamiseks. Samas pole ministrid teinud piisavalt edusamme, et jõuda nädalavahetusel kokkuleppele uue päästepaketi küsimuses, seetõttu otsustati silmast silma mitte kohtuda.

Uue päästepaketi suurus on umbes 100 miljardit eurot.

Kreeka parlament kiitis sel nädalal heaks peaminister Papandreou valitsuse uue kokkuhoiuplaani. See näeb ette Euroopa Liidu (EL) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) teise päästepaketi tingimusena viieks aastaks ette kärpeid, maksutõusu ja riigivara müüki. Papandreoul on plaanis kärpida 2015. aastani valitsuskulutusi 28,4 miljardi euro võrra ja teenida erastamiselt kuni 50 miljardit eurot.

Kreeka suurim opositsioonierakond kavatseb hääletada võimaliku teise rahvusvahelise abipaketi vastu, kui sotsialistide valitsus ei muuda oma senist majanduspoliitikat, ütles konservatiivide esimees Antonis Samaras laupäeval ilmunud usutluses.

Samaras ütles Kreeka nädalalahele Real News, et tema esimese abipaketi vastu hääletanud erakond on vastu ka teisele abipaketile. Tema sõnul kahjustavad peaminister Georgios Papandreou meetmed riigi niigi raskustes majandust.