Tuletõrje esindaja Stavroula Maliri ütles eile, et nüüd on teadaolevalt surnud 81 inimest. See arv ületab 2007. aastal Evia saarel möllanud põlengu ohvrite arvu, mis oli 77, vahendab AFP.

Hukkunute hulgas olid ka mesinädalaid veetnud iirlane, Poola ema koos pojaga ja Belgia kodanik, kelle teismeline tütar pääses eluga.

Maliri sõnul jätkavad tuletõrjujad surnukehade otsimist, sest on saanud arvukalt telefonikõnesid kadunud inimeste kohta.

Kui põleng esmaspäeva õhtul valla pääses, sattusid kohalikud elanikud ja turistid leekide lõksu kodudes, jalgsi või autodes.

Ellujäänud on rääkinud põgenemisest kiiresti liikuvate leekide eest, mis haarasid endasse terveid asulaid.

Pärast esmaspäevast põlengut sattus haiglasse 187 inimest ja kolmapäeval raviti neist endiselt 71, kelle hulgas on umbes tosin last, enamik tõsises seisundis.

Šokk andis eile teed rahva pahameelele. Mitmed väljaanded küsisid, kuidas sai selline hävitav põleng tabada riiki, mis on maastikupõlengutega harjunud.

Opositsiooniline ajaleht Ta Nea kritiseeris valitsust suutmatuse eest kaitsta oma kodanikke vaid mõne kilomeetri kaugusel Ateenast.

Ajalehe Ethnos esiküljel oli kõrbenud Kreeka lipp ja kiri: „Armagedon”.

Peaminister Alexis Tsipras juhtis eile eriolukorra komitee istungit. Mingit avaldust pärast seda ei tehtud.