"ERT on erakordse läbipaistmatuse ja uskumatu pillamise juhtum. See lõpeb kohe," ütles valitsuse pressiesindaja Simos Kedikoglou pressikonverentsil, vahendas BNS.

Kedikoglou sõnul avatakse kanalid hiljem uues formaadis ja märkimisväärselt väiksema personaliga.

Kõigile praegustele töötajatele, keda kohaliku meedia andmeil on 2700, makstakse hüvitist ja neile antakse võimalus kandideerida uuenduskuuri läbinud meediaorganisatsiooni.

"Samal ajal, kui kõik kreeklased peavad ohverdusi tegema, ei ole aega viivitusteks, kahtlusteks ega pühadeks lehmadeks, vaid vaja on otsustavalt tegutseda," tõdes Kedikoglou.

Kreeka ametiühingud taunisid valitsuse otsust.

ERT-i ametiühing süüdistas avalduses valitsust soovis järgida Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) nõudmisi. Avaliku sektori ametiühing Adedy nimetas otsust "riigipöördeks".

Niinimetatud troika esindajad alustasid esmaspäeval Kreekas auditit, et anda hinnang kasinusmeetmete ja struktuursete reformide tõhususele.

ERT-i töötajad on juba mitu kuud streike korraldanud ja nõudnud troika koostatud reformikava peatamist.

"See on täielik šokk. Me oleme ühenduses juristidega ja rahvusvaheliste meediaorganisatsioonidega," ütles rahvusringhäälingu töötaja Pantelis Gonos.

"ERT kuulub Kreeka rahvale. See on ainus sõltumatu ja avalik hääletoru, mis on jäänud. Me mõistame valitsuse otsuse teravalt hukka, see on riigipööre," märkis avaliku sektori töötajaid koondav ametiühing Adedy ametlikus avalduses.

"Ajakirjandust ja ajakirjanikke kiusatakse taga. Me ei salli Kreeka hääle vaigistamist," ütles ajakirjanike ametiühingu Poesy esimees George Savvidis.

"Me oleme täielikult vastu valitsuse kõnealusele otsusele ja juhtimisstiilile, see on ennekuulmatu," märkis sotsialistide eestkõneleja.